(10-08-2017, 08:08 PM)Dlaczego napisał(a): Dlaczego ?
1. Macie mało graczy, tylko tych stałych.
2. Nie zmieniacie wersji sampa.
3. Dlaczego na serwer nie wchodzą częste aktualizacje.
4. Dlaczego macie na pisane w jednym dziale ▲ Pochwała na Administrtora Serwera, zamiast Administratora.
Odp :
1. Ponieważ wersja sampa i gm jest przestarzała.
2. To już pytanie do was
3. To również pytanie do was.
4. Pytanie do was.
Zmiany :
1. Zmiana wersji sampa
2. Zmiana textdrawów (mogę zrobić).
3. Edytowanie całego gamemoda, pod względem wszystkim.
4. Dodanie nowości na serwer.
5. Zmienienie nazwy działu.
Witam tajemniczego Gościa, czytając ten wątek zastanawiam się, dlaczego przypadkowej osobie tak bardzo zależy na rozwoju (prawdopodobnie) obcego mu serwera? Chyba, że nie jest mu obcy, tylko ukrywa swoją twarz..
Skoro już padły pytania, odpowiem na nie:
1. Być może wersja SA-MP'a i GameMod są przestarzałe, ale od początku istnienia nie założyliśmy sobie celu, by nasz serwer był przeładowany graczami. Od samego początku serwer służył zamkniętej grupie graczy i nikomu to nie przeszkadzało.
2. Zmienialiśmy wersję SA-MP'a kilkukrotnie! Ostatnio 0.3.7 okazało się totalnym niewypałem, gdy programista, który zaproponował współpracę - dał nogę i tyle go widzieliśmy. W związku z powyższym serwer nabył kilka błędów, których nikt z naszego Teamu nie potrafił rozwiązać a obeznanie w owym GameModzie miał wspomniany programista. Nie czekając dłużej, zrobiliśmy backup do 0.3c - jak dotąd niezawodnej i wystarczającej dla nas wersji.
3. Aktualizacje czego? Mimo starej wersji, serwer jedzie na najnowszych plugin'ach, GM nie ma elementów wymagających aktualizacji, z czasem dodajemy tylko kilka nowych komend lub obiektów w zależności od okoliczności.
4. "Administrator" czy "Administrator Serwera" to terminy jednoznaczne zarówno w przypadku Serwera i Forum, bo i tu i tam jest to jedna i ta sama osoba. Ale skoro to tak mocno razi w oczy - zmienimy.
Podsumowując:
Zmiany związane z aktualizacją do 0.3.7 i odświeżeniem GM według mnie nie przejdą - po tym ile razy zostaliśmy wykiwani przez "programistów" oraz po wynikach ankiet jakie niedawno miały miejsce. Zawiódł tu człowiek, który obiecał opiekę nad skryptem i jak był potrzebny nie pisnął ani słowem. Do dziś dnia się nie odezwał!
Jeśli ktoś mi mówi, że robię coś źle, to jakim cudem taki serwer jak nasz wisi w sieci aż 4 lata!? Mało tego ktoś na nim gra, nie są to jakieś kolosalne ilości graczy - ale jednak. Widziałem jak serwery i ich Fora padały po kilkunastu tygodniach a czasem nawet dniach. Jeśli nadal serwer stoi i jest na nim przejaw aktywności graczy jak i użytkowników na Forum to nie można nam zarzucić, że robimy coś źle
Co do decyzji o współpracy i późniejszych zadaniach polegających na ponownej modernizacji naszego Serwera - szczerze jestem nastawiony sceptycznie. Jakiekolwiek działania prowadzące do zmian mogłyby się rozpocząć tylko i wyłącznie, gdy większość społeczności PFS wyrazi na to chęć.
Na koniec powiem, że jesteśmy otwarci na propozycje i rozmowy, ale wszystko ma jakąś cenę. Jeśli oferent w zamian za objęcie posady programisty i opiekuna skryptu dostanie posadę Head Administratora i nie będzie z tego zadowolony, może zostać jeszcze w zamian za to nagrodzony finansowo, ale tu podkreślam - skrypt musi być jego oczkiem w głowie i taki programista ma za zadanie wykonywać ulepszenia i aktualizacje owego GameModa. Skoro mam płacić - będę wymagać. Tyle ode mnie i oczywiście zachęcam do ciągnięcia tematu dalej, lub jak wspomniał kolega KaMeL można się spotkać na serwerze i podjąć dyskusję.

Jak to mówią.. "Warto rozmawiać"